Diskussion

OekonuxMagyarul

Email: <smatteikat AT ICHWILL web KEINENSPAM DOT de>

...


["KategorieProjektHomepage"] Ez az oldal az Oekonux magyar nyelv foldala.

Idáig ez a tartalma:

Ha segítség kell, tekints ide general FAQ (angolul).


Az Oekonux -projektet létrehozták annak megvizsgálására, hogy a Szabad Szoftvernek milyen potenciálja van az uralkodó politikai és gazdasági szerkezet alapvet módosítására.

A projekt történelme

Az elsö, Berlinben tartott Wizards of OS-konferencián 1999 júliusában spontánul alakult egy vitakör az "Új gazdaság?" cím fórumból. Ezt követen olyan levelezlistát rendeztek be, amelynek segítségével az érdekldk gondolataikat cserélhették. A levelezlista mellett olyan weboldal keletkezett, amelyen megjelentek kapcsolódó szövegek.

Ezt követtek az Oekonux-Konferenciák 2001 áprilisában és 2002 novemberében. A második konferenciában több mint százan vettek részt, az esemény három napig tartott, számtalan eladást és munkakört kináltak. Ezt a másfél éves idtartamot a harmadik konferenciával is sikerült betartani, amelyre 2004 májusában bécsben került sor, immár négy napos idtartammal és azzal a törekvéssel, hogy gyakorlati szenpontok is kerüljenek eltérbe.

Több nekifutás után pedig 2005-ben ezt a Wikit hoztuk létre.

Magyar nyelv szövegek

SzabadSzoftverSzabadTársadalom - a projekt az 2005-ös, német nyelv "Open Source"-évkönyvben megjelent cikk magyar változata.

Irodalom

Linkek

OekonuxMagyarul (last edited 2006-08-11 18:01:33 by StefanMerten)

Creative Commons License
Dieses Werk ist lizensiert unter einer Creative Commons Lizenz (Details).
Alle Seiten sind geschützt bis du dich anmeldest